GRUPA 1

DEKODIRANJE PRAZNOG PROSTORA

Ideja finalnog likovnog zadatka (prostorna instalacija) zamišljena je kao skup zajedničkog rada šest grupa učenika. Svaka grupa kroz likovni proces je kreirala četiri različite cjeline koje su se povezale u istoj paleti boja, geometrijskoj konstrukciji, geometrijskim tijelima te uzorcima koji se ponavljaju u sva četiri segmenta.

12. i 13. 05. 2021.

Prva grupa učenika ( Adrian M. i Maša B. ) imala je zadatak oblikovati dvodimenzionalnu plohu osnovnim likovnim elementima koristeći se slobodnom kompozicijom.

Radionica je započela razgovorom o prostoru. Tema se dalje proširila na objektivno i subjektivno promatranje prostora, pokušali su ga  matematički opisati, a zatim su analizirali prostor u likovnim umjetnostima. Zadatak su započeli osmišljavanjem pozadina za instalaciju u prostoru, a nit vodilja bila je geometrijska apstrakcija. Tako su stvorili niz radova različitog izraza. Promišljali su o tome koje boje trebaju uskladiti i kako komponirati svoje likove na plohi. Za pozadinu je odabrana crna boja koja je dodatno naglašavala odabranu paletu boja, likove i linije.





















Comments

Popular Posts